– Siktet røper kampfiksing på ukjent opptak

(Dagbladet): Politiet mener det hittil ukjente opptaket styrker mistanken mot siktede.
STYRKET SAK: Politiadvokat Ragnvald Brekke har fått et lydopptak med informasjon som tilsier at det har blitt begått kampfiksing.Foto: Morten Holm / SCANPIXNavngitt

Ifølge Dagbladets opplysninger blir andre personer navngitt, og det blir opplyst om store pengesummer som personer skal ha fått for å fikse Follo-tap i kampen mot Østsiden 24. juni. Det var NRK som først meldte om opptaket i går kveld.

Politiadvokat Ragnvald Brekke vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger om hva som blir sagt i samtalen.

– Jeg kan ikke bekrefte hvem som er på båndet, eller hva vi vet om innholdet. Opptaket inneholder opplysninger som tilsier at det kan ha blitt begått kampfiksing, sier Brekke til Dagbladet og presiserer:

– Det inneholder altså opplysninger som har et innhold som tilsier at bevisgrunnlaget er styrket.

– Helt absurd

Dagbladet var i går kveld i kontakt med Carl Bore og Ole Petter Drevland, som er advokatene til to av de siktede spillerne.

For de to advokatene kommer lydopptaket som lyn fra klar himmel.

– Dette er helt nytt for oss, sier Bore.

– Det virker helt absurd at politiet går ut med dette før vi har fått beskjed, fortsetter Drevland.

Begge advokatene er kritisk til at politiet har gått ut med informasjonen til media.

– Jeg synes det er veldig rart at politiet går ut i media og kommenterer det som er sentralt bevismateriale, uten at vi har fått tilgang på det, forklarer Bore, som har valgt å sende en klage til politiet.

Økt oppmerksomhet

Drevland mener at politiet nå har bidratt til å hausse opp saken.

– Dette er en sak som har vært gjenstand for stor medieinteresse i utgangspunktet. Da er det utrolig rart at politiet øker oppmerksomheten rundt den, sier Drevland, som regner med at det hele er en glipp fra politiets side.

Han stiller også spørsmål ved motivet bak et sånt lydopptak.

Bore mener det er ekstra belastende siden de foreløpig ikke er informert om hvem som er på lydopptaket.

– Det er ikke er gitt at lydopptaket har betydning for alle de siktede spillerne. Derfor er det uheldig at politiet trekker mistanke mot alle de fire siktede, forklarer han.

Må identifiseres

Til NRK sier politiadvokat Brekke at de jobber med å finne ut hvem som snakker på båndet.

– Vi skal utrede hvem som er på båndet, hva de snakker om, og hva som er bakgrunnen for at dette båndet er kommet i stand. Vi må også vurdere sannhetsgehalt på båndet, og motivet for å ta lydopptak av samtalen, sier Brekke til NRK.

Politiadvokaten forteller at de fikk opplysninger om opptaket fra Follo fotballklubb.

– Vi ble varslet av Follo om at det fantes et slikt bånd. Gjennom etterforskning fant vi fram til personen som hadde opptaket. Han ble avhørt, og har status som vitne i saken, sier Brekke til Dagbladet.

NRK kjenner til at opptaket er forsøkt solgt til flere sentrale aktører i saken, og til media. Dette er opplysninger Dagbladet også kjenner til.

Hentet fra: dagbladet.no

Alv A. Dahl

Leave a Reply

Your email address will not be published.